Home

MP heeft veel kennis en praktijkervaring in huis

Afdrukken

Management Partners bestaat al weer zo'n zesentwintig jaar. Wim van den Noort is sinds 2003 de Managing Partner binnen de maatschap. De andere senior partners zijn Orvo Pels, Andries Oosterkamp en Cees Haakman alsmede de per augustus 2015 toegetreden Albert Phaff. Alle adviseurs zijn multidisciplinair en beschikken over veel ervaring; ze komen uit het bedrijfsleven en hebben tientallen jaren in directie- en managementfuncties gewerkt. Zowel bij Nederlandse familiebedrijven als ondernemingen in een internationale setting. Van den Noort: “Wij hebben zelf met de poten in de modder gestaan. Wat ons betreft is dat een belangrijke meerwaarde van ons kantoor. Wij zijn geen snelle jongens en prediken geen boekenwijsheid. Wij zijn echte praktijkmensen die graag de formaliteiten achterwege laten en vanuit een geheel onafhankelijke positie bij de ondernemer aan tafel aanschuiven. En we zitten minstens zo lief aan de keukentafel als aan de conferentietafel". Management Partners heeft zich door de jaren heen bewezen als een solide en waardevolle partner voor ondernemers en ondernemingen. Oosterkamp: “Wij kunnen de vorm aannemen van klankbord, personal coach, sparringpartner of algemeen adviseur en regisseur van specifieke organisatieontwikkelingen en -projecten. Wij streven altijd een mensgerichte focus en een pragmatische uitvoering na.” Management Partners werkt met name voor ondernemingen in het mkb en mkb+. Door de centrale ligging van Zeewolde is het kantoor een prima uitvalsbasis voor activiteiten in heel Nederland. “MP beschikt over een groot netwerk en onze relaties zijn onze beste ambassadeurs. Hoe gaat Management Partners te werk? Van den Noort: “Veelal schakelen ondernemers, DGA’s of MT-leden ons in, op basis van specifieke klempunten in de organisatie. Dat kan snelle groei zijn, of de wens tot strategische heroriëntatie. Maar ook opvolgings-, personele- of continuïteitsvraagstukken".

Wij begeleiden ondernemers bij de verkoop van hun bedrijf of bij een doorstart. Regelmatig krijgen wij dan de opdracht om eerst het bedrijf te 'scannen': Wij luisteren, voelen en proeven wat er binnen de onderneming gebeurt. Wij weten van tevoren nooit welke dilemma’s wij tegenkomen; er bestaan geen standaard modellen waar wij ons aan vastklampen. Daarna verwoorden wij onze bevindingen in concrete aanbevelingen. Deze worden met de opdrachtgevers besproken en omgezet in besluiten en plannen van aanpak.” Waar het voor veel adviesorganisaties en ondernemers stopt bij de rapportage van de bedrijfsscan, gaat Management Partners een flinke stap verder: “Wij zijn meehelpers bij de uitvoering en implementatie. “Wij willen afrekenbaar zijn op tastbare resultaten. Deze komen er pas wanneer je samen met de onderneming de aanbevelingen en nieuwe beleidskeuzes omzet in realiteit”, aldus MP-Partner Orvo Pels. “Het is belangrijk dat ondernemers hun ‘ziel en zaligheid’ op tafel durven te leggen”, aldus de kersverse nieuwe partner Albert Phaff. “Dit is een wezenlijke voorwaarde om ondernemers te laten profiteren van onze meerwaarde. Bovendien zien wij dan sneller waar de crux in het bedrijf zit.” Volgens de heren is een stevige vertrouwensband daarom heel fundamenteel. “Wij hebben niet voor niets ‘Partners’ in onze bedrijfsnaam staan. Wij staan naast de DGA.” Het is daanaast niet voor niets dat wij het woord 'commitment' prominent voorop onze bedrijfsfolders hebben staan.

Het inschakelen van externe management deskundigheid wordt soms, geheel onterecht, gezien als een teken van zwakte. Wij merken altijd dat ondernemers die de stap zetten, op veel waardering kunnen rekenen, met name ook vanuit hun eigen organisatie.”

Interesse in een oriënterend en kosteloos gesprek met Management Partners? Neem gerust contact met ons op.

Op de foto v.l.n.r. Andries Oosterkamp, Cees Haakman, Wim van den Noort, Albert Phaff en Orvo Pels.


 

Volg ons op Twitter